Женският ни национален отбор ще изиграе днес 1/8-финала си от Европейското първенство в Италия, Белгия, Естония и Германия. "Лъвиците" се изправят довечера от 22:00 часа срещу Словакия в зала "Паладзо Уани" във Флоренция.

Възпитаничките на Лоренцо Мичели завършиха група "В" втори зад италианките. Именно от тях бе единственото поражение на българките. В останалите мачове те победиха Хърватия, Босна и Херцеговина, Румъния и Швейцария.

Словакия бе в група "D" в Естония. Съставът приключи трети след 3 успеха и две поражения. За тях имаше и един ден в пътуване, след като се преместиха от Талин във Флоренция.

В исторически план словачките са удобни съпернички за България. На световна квалификация през 2014-а "трикольорките" печелят с 3:1. Впоследствие се изиграват още два двубоя, които са от Европейската лига през 2021-ва. Тогава, водени от Иван Петков, националките ни печелят два пъти с по 3:0 гейма.

Ако отборът ни отстрани Словакия, на 1/4-финал ще премери сили с Нидерландия или Швейцария, които излизат на игрището в 19:00 часа отново в "Паладзо Уани".