Националките Боряна Калейн, Стилияна Николова и Ева Брезалиева проведоха контролна тренировка на национална база "Раковски" няколко дни преди началото на 40-то Световно първенство по художествена гимнастика. Надпреварата, на която ще се раздават квоти за Олимпийските игри, ще се проведе в испанския град Валенсия от 23 до 27 август.

Тренировката бе наблюдавана от президента на федерацията Илиана Раева, от вицепрезидентите Мария Петрова и Невяна Владинова, от директора на националните отбори Деспа Кателиева, от генералния секретар на БФХГ Росина Атанасова, от съдийките Даниела Велчева и Виктория Данова, от психолога на отбора проф. Татяна Янчева, както и от треньорския щаб на национален отбор индивидуално жени.

България ще търси втора квота за Париж, за което се разчита на Боряна Калейн, която ще изиграе пълната си програма от 4 съчетания, Стилияна Николова, която вече спечели първата индивидуална квота ще представи 3 съчетания - обръч, топка и бухалки, а лентата е поверена на Ева Брезалиева.

Ансамбълът вече има квота за Олимпийските игри в Париж, но гимнастичките ще излязат на килима в Испания, за да защитят световната си титла в многобоя от шампионата в София 2022.