Манчестър Юнайтед и Уест Хем са постигнали договорка за трансфера на централния защитник на "червените дяволи" Хари Магуайър, информират авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо и изданието The Athletic.

В момента приключва вербалното споразумение между двете страни. Ключовите точки по структурата на сделката все още се обсъждат, но сумата от 30 милиона лири е фиксирана. Впоследствие "чуковете" ще започнат разговори с играча за личните му условия. Очакванията са лондончани да завършат операцията тази седмица.

Последният сезон доскорошният капитан на 20-кратните шампиони на Англия игра в 31 мача от всички турнири. В тях получи 9 жълти картона за 1593 минути на терена.

Това лято мениджърът на Юнайтед Ерик Тен Хаг отне капитанската лента от Магуайър и я даде на Бруно Фернандеш, с което подсказа, че все по-рядко ще разчита на англичанина, който изгуби титулярното си място преди 12 месеца, когато на "Олд Трафорд" бе привлечен Лисандро Мартинес.

Бранителят бе привлечен срещу 80 милиона паунда от Лестър през лятото на 2019-а. Договорът му е до 30 юни 2025 година, но самият състезател иска да играе редовно, за да попадне в селекцията на Гарет Саутгейт за Европейското първенство в Германия догодина.

Уест Хем предложи 30 милиона и за друг футболист на "червените дяволи" - Скот Мактомини, но офертата бе отхвърлена.