Волейболният първенец на България Марица Пловдив направи нов силен трансфер това лято, съобщи клубът. "Жълто-сините" се подсилиха с разпределителката Лора Китипова

За нея това ще е трети престой в Марица. Тя бе част от клуба през сезон 2017-2018 и 2019-2020. През първия период маричанки се класираха за първи път в групите на Шампионска лига, отстранявайки руския Енисей Красноярск, а през 2019-2020 "жълто-сините" записаха исторически 3 поредни победи в групите на най-силния европейски клубен турнир, надвивайки руския гранд Динамо Москва като гост, френският РК Кан и друг руски състав Уралочка-НТМК Екатеринбург като домакин. В този сезон Лора Китипова бе капитан на Марица. С пловдивчанки разпределителката е печелила и две шампионски титли на България и една Купа на страната.

Дълги години Китипова е част от женския национален отбор на България, с който е двукратен победител в Златната Европейска лига - 2018, 2021 и победител в Купата на претендентите през 2018-а година. Участвала е на 3 Световни и 6 Европейски първенства.

Китипова е деветата волейболистка на шампионките през новия сезон. Марица привлече националката Борислава Съйкова, американката Сиера ДеБел, в клуба се завърна Жана Тодорова, а в отбора остават Виктория Коева, Лора Славчева, Добрина Христоскова, Мила Пашкулева и Ива Дудова.

"ВК Марица (Пловдив) пожелава успех на Лора Китипова през новия сезон – спечелване на златен дубъл и победи в Шампионската лига Добре дошла у дома, Лора!", написаха от клуба на страницата си.