Киноманите днес имат голяма дилема, а именно на коя премиера да отидат първо.

На екран излиза тричасовият биографичен филм на Кристофър Нолан за Дж. Робърт Опенхаймър - "бащата на атомната бомба“. Междувременно е и премиерата  на друг много чакан филм "Барби" от режисьорът Грета Гаруик.

Двата филма са с противоположен замисъл и режисьорски подход, а се  конкурират вече месеци. След като продуцендските им къщи обявиха едни и същи дати за излизане на екран.

Обявлението стана повод за редица спекулации и твърдение. Вероятно е просто гениален маркетингов подход на екипа "Барби". Според моментните данни тя печели битката за продадени билети и желаещи. 

На българския пазар още преди 2 седмици бяха пуснати предварителни продажби на билети за първите няколко дни сле излизането на екран.

Справка показва, че места в Пловдивските кина за "Барби" все още има.

Двата филма станаха повод за много шеги в социалните мрежи.

Феновете дори създадоха измислен общ филм между двата със собствен трейлър и заглавие - "Барбенхаймер". Главните актьори в филмите също се повлияха от лудостта на киноманите. Марго Роби снима билетите си за филма "Опенхаймър" пред постера на "Барби". Малко след това Килиън Мърфи върна жеста с билетите си за нейния филм.

Със сигурност феновете на седмото изкуство ще бъдат големите победители от тази битка.