Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев вярва в уменията на играчите си да наваксат преднината от два гола, която има Балкани. Двата отбора се изправят един срещу друг в реванша от първия квалификационен кръг на Шампионска лига утре вечер. Опитният специалист смята, че себераздаването на всеки един е по-важно от опита на отбора, но не бива разградчани да се хвърлят хаотично в предни позиции. Преди седмица на стадион "Фадил Вокри" косоварите спечелиха с 2:0 срещу "орлите".

"Изиграхме един слаб мач, посредствен. Утре двубоят трябва да е различен и да гоним победата от първата минута. Трябва да заличим два гола пасив, но не бива да отиваме хаотично напред. Вярвам на всички играчи и мисля, че ще продължим", започна той днешната си пресконференция.

"Може би до голяма степен опитът е важен, но много по-важно е себераздаването на всеки, който влезе да играе. Нормално е да има напрежение, но ние трябва да се преборим. Това не е оправдание. Но на първо място трябва да играем като отбор. Защото по този начин излязохме и от кризата през март. Всеки има качества, щом е в този отбор. Основното е всеки да се бори за другия. Няма контузени в отбора ни", продължи специалистът.

Попитан дали очаква Балкани да играе защитно, наставникът заяви: "Логично е да са прибрани. Но по какъвто и начин да се представи противникът, ние трябва да си търсим шансовете и да заличим преднина от два гола. Залогът е голям. Трябва да направим всичко, за да преодолеем този противник. От нас зависи как ще се представим".

След срещата с Крумовград от първия кръг на Първа лига, която бе втора поредна загуба (1:3) за шампионите в рамките на седмица, Петев бе афектиран и каза, че няма нищо случайно в двете поражения.

"Сега съм на друго мнение - два пъти гледах мача с Крумовград. Бяхме вяли в защита. Допуснахме 3 гола, но изтървахме над 10. Като бягане, функционално представянето ни не е било на същото ниво като с Балкани, защото играчите са тичали доста повече от предния двубой. Просто лош момент и с лека ръка допуснахме 3 гола".

На въпрос дали продълженията влизат в плановете му за утрешния реванш, той отговори: "Всичко влиза в плановете ни. И продълженията. Погрижили сме се и за това нещо".