Българският национален отбор за младежи под 20-годишна възраст завърши на десето място своето участие на европейското първенство в Скопие, Дивизия Б, като с изявите си някои от момчетата в селекцията на Васил Христов, завършиха в Топ 10 в различни индивидуални показатели на шампионата.

Капитанът Георги Герганов завърши шести в класацията за най-успешен стрелец от игра. Роденият в Ямбол гард записа 12,4 точки средно на мач при успеваемост 48,6%

Константин Костадинов е шести при най-успешните стрелци за 2 точки с 57,8% успеваемост и 11 точки средно на мач.

Герганов дели четвърто място при най-точните стрелци за 3 точки с Иван Спиров. Двамата имат по 44,4% точни стрелби от дистанция. Марио Боянов е осми с43,8%.

Кръстомир Михов пък е номер 1 от линията за наказателен удар с вкарани 93,3% от фауловете, или 28 от 30 изпълнени.

Христо Бъчков дели пето място при най-добрите чадърджии с 0,8 блока средно на мач.

Герганов е седми в класацията по отнети топки с 1,5 на мач.

Кръстомир Михов е в топ 10 – осми по ефективност със среден коефициент 17,1.

В крайното класиране Българие е най-резултатният отбор със средно 86,7 точки вкарани средно на мач. Лъвовете са най-добре стрелящият отбор от игра с 45,3% успеваемост. Тимът ни отстъпва единствено на Украйна по успеваемост в стрелбата за 2 точки с 53,3% и е трети в стрелбата за 3 точки с 34%. Момчетата ни са направили и най-много асистенции на Европейското първенство – по 21,4 средно на мач. Те са постигнали и най-висок коефициент средно на мач – 99,9.

Тимът ни обаче е 11-ти в класацията за най-много борби и чадъри. България държи седмо място по отнети топки – 9,3 средно на мач. Добър атестат е и 18-тото място при грешките, 12,6 на мач, което е повече само от финалиста Северна Македония и Португалия.