Старши треньорът на Ботев Пловдив - Станислав Генчев, говори след равенството срещу Локомотив Пловдив в дербито на града. Двубоят от първи кръг на efbet Лига, който се игра без гостуваща публика на ст. "Локомотив", завърши 1:1.

"Със сигурност трябва да съжаляваме и то страшно много. След като поведохме в резултата, имахме още чисти положения, от които можехме да вкараме втори гол, но не успяхме. След това ни изравниха след елементарна грешка. Много съм разочарован, както аз, така и футболистите“, коментира Генчев.

"Щеше да е добре за самочувствието ни да тръгнем с победа над Локомотив Пловдив. Футболът е отборна игра, трябва да играем за отбора, а не да мислим за индивидуалната изява. Имаме да свършим много работа както в нападение, така и в защита. Принудени сме да играем с Минков и Акере като бекове. На тях им е доста неудобно и доста некомфортно. Минков се справи страхотно, Акере изпитваше трудности“, добави наставникът на Ботев.

"Секулич си заслужи титулярното място. Докато си върши работата, той ще играе като титуляр. Аз не мога да бъда недоволен от начина, по който футболистите възприемат идеите и напредват. Важно е да направим по-бързо селекцията.

Много приятно ми беше да водя Ботев в този мач. Нямам търпение за ответния мач, защото Локомотив като дойде на нашия стадион ще види какво е подкрепа от страна на феновете", каза още Станислав Генчев.