Старши треньорът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, говори след равенството срещу Ботев Пловдив в дербито на града. Двубоят от първи кръг на efbet Лига, който се игра без гостуваща публика на ст. "Локомотив", завърши 1:1.

"Всеки се надява да победи. Доста добро първо полувреме за нашия отбор. За съжаление, не успяхме да отбележим. През второто полувреме изцяло нарушихме ритъма си. Хубавото е, че успяхме да изравним. Много искахме да зарадваме тази прекрасна публика", сподели наставникът на "смърфовете".

"Ако търсим оправдание, винаги можем да намерим - времето, психологическия фактор, че бързо трябва да изравним след ранния техен гол. Просто ни липсва гол. Това, което видях през първото полувреме, ме обнадеждава. Трябва и малко късмет, но аз мисля, че сме на прав път. Това дерби е много важно и за града и за феновете. Новите футболисти мисля, че се постараха", отбеляза Томаш.

"Допуснахме гол от нищото и една греда при контраатака, а имахме 4-5 ситуации, в които можехме да отбележим. Ботев е променен - нищо общо с отбора от миналата година. При нас ще трябва време, за да се стиковаме. Но има и неща, които не зависят от мен", каза още старши треньорът на "черно-белите".