Почетният президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес отново говори публично за нападателя Хари Кейн. Сегашният му клуб Тотнъм отхвърли две оферти за него от германския шампион, но баварците не са се отказали да го привлекат това лято. Според силния човек в Байерн, капитанът на Англия ще премине в Мюнхен, ако удържи на дадената си дума.

"Хари Кейн ясно сигнализира, че е взел решение. Ако удържи на думата си, ще подпишем с него. Тотнъм ще трябва да се предаде. Трябва да получим исканата сума от Леви. Румениге говори с Кейн редовно. Хари Кейн желае да играе в европейските турнири. Тотнъм Тотнъм няма да е там следващият сезон, ние ще сме. Той има нова възможност да се присъедини към топ европейски клуб. Това, което наистина харесахме у Хари Кейн са агентите му, баща му, брат му. Те са много приятни хора. До момента от лагера на Кейн винаги стояха зад обещанията си. Ако това остане така, тогава окей", сподели Хьонес пред германските журналисти Хери Хау и Максимилиан Кох.

Договорът на английския национал е до 30 юни 2024 година. Последният сезон Кейн участва в 49 мача от всички турнири. В тях вкара 32 попадения, направи 5 асистенции и получи 7 жълти картона за 4302 минути на терена.