Опитният специалист Димитър Димитров – Херо говори специално пред "Дарик радио“. Треньорът, който към момента е безработен, след като напусна Спартак Варна, сподели очакванията си за следващия сезон 2022/23 в efbet Лига. Според него ЦСКА - София отново ще бъде конкурент на Лудогорец за първото място. Същото важи за ЦСКА 1948 и Левски. Херо смята, че ЦСКА – София ще е по-силен в нападение, а Георги Миланов ще бъде полезен за Левски.

"Трудно ми е да отговоря еднозначно на въпроса какво очаквам от новото първенство, защото все пак не съм детайлно запознат със селекциите на отборите, с подготовката как е преминала, контролните срещи. Очертават се 4-5 отбора, които отново ще се борят за призовите места. Смятам, че отборите, които се борят за оставане, ще са около 5-6, както миналата година. Останалото ще е в златната среда“, каза Димитър Димитров – Херо.

"ЦСКА отново ще бъде конкурент (на Лудогорец). Слагам Левски и ЦСКА 1948, които направиха допълнителна селекция и надграждат с всяка една изминала година. Това, което видях в първия мач на Лудогорец, не се хареса на никого. Предполагам и на техните ръководители. Надявам се да не е това лицето на Лудогорец, защото и миналата година, когато станаха шампиони, не играха на нивото, на което сме свикнали да ги гледаме. Причините са много. Не искам да влизам в детайли. Надявам се поне малко да се вдигне качеството тази година. И ЦСКА, и Лудогорец миналата година, въпреки че се бориха за титлата, качеството на играта им не беше на нужното ниво“, продължи той.

"Ще ми бъде интересно да видя нивото на тези футболисти, които привлече ЦСКА. Имам някаква предварителна информация. Поне в атака ЦСКА ще бъде доста усилен, но ще видим какво ще се получи в действителност. Аз очаквам ЦСКА 1948 да бъде един от основните кандидати тази година за титлата. Те надграждат, имаха проблеми в атака, особено с централните нападатели. Видях, че доста хора са взели. По мое мнение нелоши футболисти. Очаквам при тях да има едно израстване, едно надграждане на това, което постигнаха“

"Всеки мач е важен, особено с директните противници. Левски също има изграден състав от миналата година. Да, Филип Кръстев единствен ще отсъства, но и Левски има качества да се бори за призовите места. Да, безспорни са качествата на Георги Миланов. Смятам, че ще бъде полезен в състава на Левски“, смята Димитър Димитров.

"Това, което Ботев направи миналата година като представяне беше абсолютен провал. На фона на бюджета, който имат, са трети или четвърти в първенството. Смятам, че тази година отборът на Ботев ще бъде със съвсем различно лице. Смятам, че контролите, които изигра, показаха едно по-различно лице. Знам, че имат проблеми в окомплектоването и най-вече в крайната защита. Ако намерят нужните изпълнители, смятам че Ботев също ще е сериозен отбор“.

"Всяка година има приятни изненади. Трудно ми е да отговоря на този въпрос. Очаквам Черно море отново да бъде със своите качества и възможности, които показа въпреки че не достигна до европейските клубни турнири и до медали, но е доста сериозен отбор. Години го изгражда този състав. Предполагам, че ще е един от добрите отбори. Ще му бъде трудно, разбира се. Имам информация, че Локомотив София като дълбочина в състава имат проблеми. Ще им бъде трудно. Много е важно началото на шампионата. Когато един отбор тръгне на лошо, много по-трудно е, когато напрежението те хване. Така че всеки старт е важен за всеки един отбор“, каза още доскорошният треньор на Спартак Варна.