Екипажът на “Флат аут" Пламен Стайков с навигатор Рафи Кадир с Skoda Fabia R5 спечели рали-спринт “Бесапара". Състезанието се проведе край Пазарджик през изминалия уикенд. Това е трета поредна победа за кърджалийския екипаж през сезон 2023. Двамата завоюваха победи в рали-спринт “Дряново", което бе първи кръг от спринтовата дисциплина, а след това стъпиха на най-горното стъпало на почетната стълбичка и на рали “Твърдица". Състезанието в Пазарджик пък бе втори кръг от спринтовия шампионат.

Състезанието премина при голям интерес от зрителите, които успяха да се насладят на 6 специални етапа с обща състезателна дистанция от 60 километра. Стайков и Кадир завършиха с общо време от 30:32:9мин., зад тях на над 20 секунди останаха Мартин Сурилов и Здравко Здравков с Citroen C3 R5. На трето място останаха Денис Станчовски и Недялко Сивов с Peugeot 208 R2.

“Получи се наистина едно много добро състезание. Мартин зададе наистина силно темпо и борбата между двама ни бе доста близка. Радвам се, че на трасето имаше толкова много публика, която успя да се наслади на битката", сподели Стайков след третата си победа за този сезон.