"Идването на легендата на Барселона - Хосе Мари Бакеро, донесе много оптимизъм в щаба на Славия. Тази година целта пред "белите" е влизане в Топ 6. Защо не и трофея в турнира за Купата на България?"

Това каза спортният коментатор Даниел Хърлев в предаването "Спортът на Фокус".

"Славия приключи един ползотворен лагер в Банско - победи Монтана с 3:1 и Септември София с 3:2. Завърши наравно 1:1 с новака Левски Крумовград и претърпя загуба от румънския Университатя Крайова с 3:2.

Добра новина за столичани е завръщането на Мартин Георгиев след едногодишен престой в Барслеона. Именно той трябва да запълни дупката в отбраната, която зейна след напускането на Емил Виячки в посока ЦСКА1948. Емил Мартин също се завърна. Той прекара последния сезон в азербайджанския Сабаил. Тази година

тимът ще опита да надгради спрямо осмото място, на което завърши миналия сезон. Целта е място в първата шестица. Надеждите са, че с идването на Хосе Мари Бакери и новите попълнения ще се играе за победа във всеки мач и ще се преследва възможно най-предно класиране. Бакеро донесе много оптимизъм на ст. "Александър Шаламанов".

Последният сезон не завърши по най-добрия начин. Славия заПочна плейофите на седмо място, но заради някои изненадващи загуби в последните си три-четири мача възможността за европейски бараж с четвъртия пропадна.

Лъч светлина е представянето на 17-годишния младежки национал Роберто Райчев, който е син на легендата на Славия от близкото минало Илия Илиев. Роберто вкара дебютното си попадение за "белите" при успеха над Локомотив София с 2:0 през миналата кампания. Върху него се градят амбиции и очаквания, че школата на Славия отново ще продуцира голям талант, който след време да играе в някое от силните първенства на Стария континент.

Успях да говоря с някои от футболистите в отбора, които казаха че Бакеро е внесъл необходимото спокойствие в клуба. Тренировките минават под строг контрол, но в същото време се държи с тях като с приятели. Лидерите на отбора заявиха, че през този сезон са двойно по-мотивирани Славия да попадне сред призовите места в Първа лига", заяви родният коментатор.