Мейсън Маунт разкри, че от няколко месеца е било ясно, че не е част от плановете на Челси. Англичанинът стана първото лятно попълнение на Манчестър Юнайтед вчера и даде първото си интервю пред клубната телевизия.

24-годишният полузащитник подписа договор за 5 години с опция за допълнителни 12 месеца. Той си тръгва от "Стамфорд Бридж“ след 18-годишен престой, минавайки през младежките гарнитури и мъжкия състав.

"Преди няколко месеца стана ясно, че не съм в плановете на Челси за бъдещето. Откакто разбрах, че Юнайтед е замесен, решението ми бе взето. Масивен клуб, в който са играли огромни икони. Исках да съм част от това начало. Да ставам рано и да се готвя за предсезонната подготовка са ми основна цел също“, призна халфът.

Според него най-добрата му позиция е на № 8, където се надява да играе под ръководството на Ерик Тен Хаг.

"Винаги съм бил себе си като полузащитник. № 8 може да напредва и да атакува. Да се опитва да вкарва голове, да създава положения, но и в същото време да прави обратното - да се защитава и да помага на отбора, когато е под напрежение. Това е огромен фокус за мен“, продължи английският национал.

"Знам какво мога да дам на този отбор и сега е времето да отида и да го сторя на игрището“, допълни още Маунт.

Той ще носи легендарния № 7, който от декември е свободен след напускането на Кристиано Роналдо.

Манчестър Юнайтед ще има предсезонно турне в Америка. Първият мач на "червените дяволи“ обаче ще е на 12 юли срещу Лийдс в Осло, Норвегия.

20-кратният първенец на Англия плати на Челси 55 милиона лири, а други 5 са заложени като бъдещи бонуси.