Георги Братоев ще играе за Дея спорт за трети пореден сезон, съобщиха от клуба. 35-годишният разпределител бе капитан на бургазлии през последните два сезона, когато отборът завърши на четвърта позиция в efbet Супер Волей.

"След като завършихме финалната селекция за новия сезон, започваме представянето на отбора и първи е капитанът ни Георги Братоев. Животът на Жоро е волейбол, а кариерата му се отличава с изключителни постижения. Започваме с най-впечатляващото признание - най-добър разпределител на Олимпиадата в Лондон и в Световната лига през 2012 година.

Жоро е многократен шампион на България, както и шампион на Украйна. Носител на сребърен медал от Европейските игри в Баку, както и на множество други купи и медали, включително Купата и Суперкупата на България. Играл в елитни отбори от различни страни като България, Италия, Русия, Полша, Украйна и Катар. Тази година получи и повиквателна за Световната лига, да помогне с огромния си опит на по-младите.

С десетките години успешно представяне в националния отбор на България. Жоро е пример за преданост и отдаденост. Пожелаваме му още постижения и големи успехи в новия сезон", написаха от Дея спорт в официалната си страница във Facebook.