Берое победи Черноморец (Бургас) с 3:1 в контролна среща, играна в Каблешково. Новото попълнение Тиаго Сейхас откри резултата, а Вини Трибуле и Дамян Йорданов реализираха другите две попадения. Почетното попадение за Черноморец отбеляза Венцислав Славов в 40'. Цял мач за "зелените’ изиграха Викторио Вълков, Божидар Пенчев и Тонислав Йорданов.

Всичко най-интересно в срещата се случи през първата част, когато паднаха и всички попадения.

Още в 5' Вини Трибуле бе изведен на стрелкова позиция, но стража на "акулите" спаси удара му.

Последваха две възможности за "Черноморец“, но при тях нямаше удар в очертанията на вратата.

Резултатът бе открит в 20' минута, когато Трибуле напредна и стреля от наказателното поле. Вратарят изби удара, но топката попадна в Сейхас, който я прати в мрежата без проблем с удар от точката за дузпа.

В следващата минута "акулите“ стигнаха до голово положение, но Ачинели спаси.

Вини Трибуле открадна топката пред наказателното поле на съперника, напредна и не сбърка, останал сам срещу стража, с което удвои резултата в 24'.

Две минути след това той отново бе на стрелкова позиция, но нова намеса на вратаря предотврати ново попадение.

В 35' Тонислав Йорданов стреля опасно с глава, но вратарят на "Черноморец“ изби в корнер.

Пет минути след това "акулите“ се възползваха от грешка в защитата и успяха да намалят чрез Венцислав Славов.

В 42' минута обаче Дамян Йорданов върна преднината от два гола за "зелените’ с хубав удар от границата на наказателното поле.

Отново Тонислав Йорданов застраши вратата на съперника в последната минута на първата част, но не се стигна до нов гол във вратата на "Черноморец“.

В самото начало на втората част "акулите“ имаха възможност да намалят резултата в три последователни удара, но добри намеси на вратаря предотвратиха това да се случи.

Около пет минути след подновяване на играта Васил Василев и играч на "Черноморец“ получиха директни червени картони, но бяха заменени от свои съотборници.

Тонислав Йорданов напредна в 55' и предостави за Александър Петров, който стреля в движение, но бранител на съперника изчисти от голлинията.

Последваха минути накъсвани от редица нарушения и смени в двата тима.

Пет минути преди края на срещата "Черноморец“ получи право да изпълни дузпа, но младият страж на Берое Димитър Алтънов отрази удара на Стоян Мантаров от бялата точка, с което запази и резултата.

Утре Берое продължава своята подготовка на лагера в Поморие, а след сутрешно занимание в понеделник отборът се прибира в Стара Загора.

Последната контрола на тима, преди подновяването на шампионата е на 5 юли от 18 ч. срещу "Етър“ на ст. "Ивайло“.