48-то издание за Суперкупата на Европа тази година ще бележи промяна във формата. Финалът между победителя от Шампионска лига Манчестър Сити и този от Лига Европа Севиля ще е по-кратък, ако в редовното време завърши наравно.

Досега мачът минаваше през продължения и дузпи, но вече носителят на трофея ще се излъчва директно след 11-метрови удари при реми в редовното време. По този начин ще се спести поне 30-минутно физическо натоварване за играчите в самото начало на футболния сезон, който е изключително дълъг за клубовете, които редовно участват в европейските клубни турнири.

Това лято финалът за Суперкупата на Европа ще е в сряда, 16 август на стадион "Георгиос Караискакис“ в Пирея, който е дом на местния Олимпиакос. За първи път от 2007 година Гърция ще посрещне финал на европейски финал. Тогава в Атина Милан победи с 2:1 Ливърпул и спечели за седми път Шампионска лига.

Първоначално срещата трябваше да е в Казан, Русия, но заради войната в Украйна УЕФА я измести в южната ни съседка.

Манчестър Сити е победител от 1970 година. Испанците са със 7 финала, но триумфират само през 2006-а след 3:0 над Барселона.