В откриващия двубой от галата UFC on ESPN 48 Благой Иванов ще се изправи срещу молдовеца Александър Романов-Кинг Конг в сблъсък от тежка категория. Битката в зала UFC Apex в Лас Вегас е в събота от 23:00 часа българско време. Срещата е от изключително важно значение за бъдещето на Багата.

“По принцип имам договор с UFC за още един мач освен този. При загуба обаче най-вероятно той няма да се проведе и ще се стигне до раздяла", каза Иванов пред "24 часа".

“Мачът с Романов ще е решителен, но това в никакъв случай не ме притеснява или напряга допълнително. Противникът определено е труден. Направих много добра подготовка. Прецених, че тя трябва да е ориентирана към профила на Романов, и затова наблегнах на борбата, където той е много силен. Заради това специално ангажирах бразилски треньор. Кондиционно се чувствам много добре. Нямам проблеми, свързани с травми, както често се е случвало преди. Имам настроение за битка и чакам с нетърпение да вляза в клетката. Какво ще се случи там, предстои да стане ясно. Аз знам, че съм направил необходимото, за да се подготвя за мача.

Причината за удбния час е, че двамата сме европейци. С поставянето на мача на първо място в картата той ще получи по-добра гледаемост в Европа. За мен това е добре, защото аз живея в Лас Вегас и съм свикнал с местната часова зона", каза Иванов.