Българският олимпийски комитет (БОК) потвърди позицията си от вчера за дисциплинарното наказание на плувеца Антъни Иванов. Спортният арбитражен съд (КАС) лиши сънародника ни от състезателни права за две години за нарушение на антидоринговите правила, заради което той ще пропусне Олимпийските игри в Париж следващото лято, което бе оспорено от адвоката на спортиста Георги Градев.

"Дисциплинарното наказание "лишаване от състезателни права за срок от 2 години“ на българския шампион по плуване Антъни Иванов е потвърдено с Решение от 26.06.2023 г. на Спортният арбитражен съд (КАС) в Лозана, това е и единственият съдебен акт, за който представители на Комитета са били надлежно уведомени.

БОК не е обвързан от евентуално издадени други актове по други производство в резултат действията на защитата на Антъни, която продължава да експлоатира всякакви процесуални способи, за да се създаде впечатлението, че решението на Дисциплинарната комисия при БОК, потвърдено от Арбитражния съд в Лозана, може да бъде заобиколено. За пълнота може да се добави, че всички искания до Арбитражния съд, подадени от г-н Градев след обявяването на решението, са оставени без уважение.

БОК изразява съжаление, че в крайна сметка забавянето на изтърпяването на наказанието няма как да бъде в интерес нито на състезателя, нито на българския спорт.", гласи позицията на комитета ни.