Бившата водачка в световната ранглиста Каролине Вожнязки ще се завърне на корта. Датчанката прекрати кариерата си преди 3 години по време на Australian Open.

Сега 32-годишната шампионка от Мелбърн ще участва в първия си турнир от януари 2020-а на WTA 1000 надпреварата в Монреал, Канада между 7 и 13 август. Планът ѝ е впоследствие да бъде на US Open, а след това да се фокусира за следващия сезон.

"Преди 3 години, след като бях постигнала почти всичко, което си бях поставила като цел, си тръгнах от професионалния тур. Желаех да създам семейство и имах нужда от почивка. Нямах идея колко време ще продължи тази пауза. Тогава, един ден късно миналата година проведох няколко тренировъчни сесии на корта. Когато баща ми ме посети във Флорида, осъзнах, че имам нужда от съвет. Удрях 20-30 минути. Не съм сигурна колко дълго, но в един момент го погледнах и казах: "Усещам, че удрям по-добре от когато и да било. Измислям ли си?"

Той сподели, че не си измислям. Тогава осъзнах, че трябва да се върна", разкрива тя в интервю пред списание "Vogue".

"Бях удряла топка едва, след като Джеймс се роди - над две години след последния ми мач. Трудно е да кажа защо или какво се промени, когато баща ми ме видя да тренирам този ден и рече: "Изглежда се наслаждаваш повече", точно така се чувствах. Бях релаксирана и се забавлявах. Някак си това ми позволи да видя всичко по-ясно", продължава разказа си тя.

"Няколко седмици по-късно, между Коледа и Нова година Дейвид, децата и родителите бяхме на плажа. Оливия тичаше наоколо и докато гледах водата казах на Дейвид: "Удрям добре." - "Да, гледах, отговори ми той". "Да се върна ли?", попитах го реторично. "Честно защо не? Живеем веднъж", допълни Дейвид.

"Ще играя на US Open. Има електрическа атмосфера в Ню Йорк, на която не мога да се наситя, а и се представях толкова добре там през годините. Също така Дейвид бе в Ню Йорк Никс 5 сезона. И на двамата ни харесва там. Ще започна в Монреал, за да се върна във форма и тогава се насочвам към Ню Йорк. След това ще имам няколко месеца да се подготвя за Австралия. Олимпийските игри в Париж със сигурност са цел. Колко време ще мога да играя на най-високо ниво - година, две, 3? Не знам. Но съм наясно, че след 5 години, когато децата са в училище, ще е късно. Няма да правя смели прогнози, но ако не вярвам в себе си, нямаше да го правя. Твърде състезателна личност съм, че просто да се покажа и да не усещам, че ще съм една от най-добрите там", убедена е победителката от Откритото първенство на Австралия през 2018-а.

"Нервна ли съм? Не особено. Връщам се към нещо, което обичам. Да, ще съм изнервена преди двубой, окей съм с това. Нямам против. Мога ли да спечеля US Open? Така мисля. Мога ли да триумфирам на Australian Open? Смятам, че да. Затова го правя. Ще видим какво ще се случи", откровена бе Вожняцки пред изданието.