Вратарят Едуар Менди се сбогува по емоционален начин с Челси. Сенегалецът премина в саудитския Ал Ахли с трансфер от на стойност 19 милиона евро.

"Когато се готвя да започна нова глава в кариерата си, ми е трудно да се сбогувам. Бяха невероятни три години с фланелката на Челси, през които постигнахме големи успехи, включително спечелването на Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

Искам искрено да благодаря на Роман Абрамович, Марина Грановская, Петер Чех, Кристоф Лолишон и целия персонал, който ми даде възможността да представлявам този престижен клуб. Благодарен съм на моите треньори и целия персонал за безценните уроци и израстване, които преживях.

Специални благодарности на всички мои съотборници за незабравимото пътуване, което изминахме заедно. Искам също така да изразя дълбоката си благодарност към всички фенове за тяхната невероятна подкрепа през цялото ми време в Челси. Но дойде време да отворя нова страница. Искрено желая на клуба продължаващ успех с новите собственици и много титли през следващите години. Еду", написа стражът в социалните мрежи.