Елвира Краснобаева, Никол Тодорова и ансамбъл-девойки ще представят България на Световното първенство за девойки в Румъния, съобщиха от БФ Художествена гимпнастика.

Националните състезателки Елвира Краснобаева и Никол Тодорова ще представят България в индивидуалната надпревара на второто Световно първенство за девойки, което ще се проведе от 7 до 9 юли в Клуж-Напока.

В Румъния участие ще вземе и ансамбъл-девойки в състав: Андреа Иванова, Ева Емилова, Цветейоана Пейчева, Красимира Иванова, Габриела Пеева и Ванеса Емилова.

Според регламента на състезанието - всяка страна може да участва с от 1 до 4 състезателки в индивидуалната надпревара, които да изпълнят общо 4 съчетания.

Елвира Краснобаева ще играе три съчетания - с обръч, топка и бухалки, а със съчетание с лента ще видим Никол Тодорова на шампионата. Освен за финали на отделните уреди, двете грации ще се борят и за отборната титла заедно с ансамбъл-девойки.

За разпределението на медалите за многобоя при ансамблите ще спорят 36 състава.

В индивидуалната надпревара по предварителните заявки към 28 юни, са заявени 143 гимнастички, представящи повече от 50 държави.