Един от най-добрите ни представители в плуването Антъни Иванов, заяви, че ако не е той, този спорт в България ще умре. Състезателят говори пред "bTV" след като вчера от Българския олимпийски комитет обявиха, че Спортният арбитражен съд в в Лозана е потвърдил 2-годишното му наказание. То бе наложено от Дисциплинарната комисия към БОК през октомври 2022 г. заради нарушена антидопинговата процедура за предоставяне на местоположението от страна на Иванов, гарантираща възможността той да бъде тестван изненадващо.

“Мога да ви покажа имейла, в който от WADA написаха на БОК, че са некомпетентни и затова ги изхвърлят от делото. И делото стана аз срещу WADA. А те нямат право дори да участват в делото. И ме обвиниха за съвсем различно нещо. И те не знаят в какво ме обвиняват. Без мен българското плуване умира", каза Иванов.

Той говори и пред камерата на БНТ, коментирайки ситуацията.

"Решението не е ново, просто решението падна. Ще мога да се състезавам днес на републиканското първенство. Това да бъде обявена по-ранната информация предполагам се дължи на хора, които не могат да си затварят устата. Ние чакахме финалното решение, което ми дава правото да плувам. Това знам засега.

Аз няма да се предам. Дори и решението да остане в сила, дори и да имат тази моментна победа, след година, две или три, аз пак ще съм тук и ще бъда най-добрият плувец. Няма друг действащ български плувец със седем поредни финала на световни първенства“, каза Иванов.