Първият новодошъл в Пари Нижний Новгород това лято е българският защитник Матео Стаматов, който има 38 мача за Оренбург през последните два сезона, съобщиха от клуба.

Матео Стаматов е роден на 22 март 1999 г. в българския град Пазарджик. Заедно със семейството си той се премества в Барселона, където учи в школата на Еспаньол. Играл е за Септември и Левски, юношески отбори на България. Прекара два сезона в Оренбург. На 26 юни 2023 г. подписва тригодишен договор с Париж Нижни Новгород, където ще играе с номер 11.

"Договорът ми с Оренбург приключи и реших да сменя отбора. Сега съм тук, за да помогна на Пари Нижний Новгород да постигне по-добър резултат през новия сезон. Когато дойдох тук с Оренбург миналия сезон, много харесах стадиона в Нижни Новгород. След това, преди мача, говорихме на испански с Лукас Масоеро. Така че познавах само него. Пристигнах в Нижни в събота, запознах се с останалите момчета. В отбора има много добра атмосфера", коментира Матео Стаматов, който за трета поредна година ще играе в Русия, пред клубната медия.