Волейболната националка Кристина Гунчева ще продължи състезателната си кариера в редиците на вицешампиона на Германия СК Потсдам.

Българката заменя в тима от Бундеслигата нидерландката Сара ван Ален, която премина в редиците на турския Вакъфбанк.

29-годишната Гунчева игра през миналия сезон за френския Шамалие, като отборът завърши на 12-ото място в първенството на страната.

В кариерата си освен за родния Марица, Гунчева е играла още в Турция, Унгария, Швейцария и Румъния. Защитавала е и цветовете на Левски.

"Очаквам с нетърпение следващата глава от кариерата си. Играла съм в няколко европейски страни, но винаги съм искала да играя във волейболната Бундеслига. И сега съм тук! Ще бъде интересен сезон и се надявам да бъде толкова успешен за клуба, колкото предишния", заяви Гунчева за клубния сайт на СК Потсдам.

"Кристина е състезател с много опит и чиста техника, който има лидерски качества. Наблюдаваме я от доста време, сега обаче е различно", каза старши треньорът на "червено-белите" Рикардо Бойери.

СК Потсдам игра финал в Бундеслигата в два поредни сезона - срещу Алианц (Щутгарт), но и двата пъти бившият тим на Мира Тодорова надделя.