Новият наставник на Славия - Хосе Мария Бакеро се надява да приложи методите си на работа от Барселона при "белите". Испанският специалист и бивш съотборник на Христо Стоичков при каталунците бе представен официално на новия си пост.

"Това е исторически клуб. Клуб, който залага на собствени кадри. Наблюдавал съм някои двубои на Славия и знам за какво става дума. Когато президентът ми предложи тази възможност, помислих си и приех. С моя опит мога да допринеса за това отборът да се представя на ниво. Искам да вложа методологията от Барселона и тук, защото през последните 6 години работих с юношеския отбор на Барса. Това ме мотивира изцяло и затова съм тук. Искам да вложа целия си опит в Славия. Целта е да се конкурираме с нашите съперници, както и да подобрим качествата на футболистите и целия отбор. Преди много години думата "успех" за мен означаваше да се подобряваш и да дадеш всичко от себе си, не да побеждаваш на всяка цена. Ще искаме от всеки да дава 100 % от възможностите си - не само футболистите, а и треньорите. Нашата цел е да накараме публиката да е доволна от представянето на отбора. Ще се опитаме да направим така, че феновете ни да идват на стадиона. Целта ни е да изградим момчетата като професионалисти. Трябва да има търпение към тях. Постепенно трябва да ги интегрираме в мъжкия футбол, защото този преход не е лесен. Искаме самите млади футболисти постепенно да се превърнат в гръбнака на първия състав. Няма да имам различно отношение към моя син (Йон Бакеро)", каза специалистът пред медиите на стадион "Александър Шаламанов". 

Новият треньор на "белите" получи подаръци - топка и тениска от фенове на отбора.

Бившият испански национал говори и за отношенията си с Христо Стоичков.

"Изживяхме страхотни моменти заедно на терена. Той е истинска легенда, не само в България и Барселона, но и по света. Има много силен характер. Спокойно мога да го нарека приятел, защото останахме близки и след края на футболната ни кариера", допълни Хосе Мария Бакеро.

Неговият помощник Жорди Гротакас също бе представен официално пред медиите.