Европейската футболна централа (УЕФА) може да изхвърли Ювентус от участие в следващото издание на турнира Лига на конференциите. Срещу това от Централата окончателно ще прекратят делото срещу клуба от Торино за финансови машиинации. Преговорите за това текат между двете страни, твърди Tuttosport.

Според информацията, делегация, включваща юристи и ръководители на клуба от Торино е в Нион за преговори в централата на УЕФА за постигане на споразумение.

Единият от основните обсъждани варианти ще бъде именно за изваждането на отбора от участие в предстоящото издание на Лигата на нациите.

Уточнява се, че преговорите са само за прекратяване на разследването от страна на УЕФА. Те не касаят обвиненията, които се разглеждат в съда в Италия.

През януари Ювентус бе лишен от 15 точки от актива заради финансови машинации. Последва обжалване и точките бяха върнати на тима. След като бяха получени нови доказателства, делото бе подновено.

В края на май отборът бе наказан с лишаване от 10 точки. След тази санкция Ювентус завърши шампионата на седмото място в Серия "А“ и получи право на участие в следващото издание на Лигата на конференциите.