Българската професионална футболна лига организира среща с всички свои членове – клубовете от Първа и Втора лига, преди началото на състезателния сезон 2023/24.

Срещата ще се състои в четвъртък (22 юни) след 11:00 часа в амфитеатралната зала на Национална футболна база "Бояна“. Преди нея ще бъде изтеглен и жребият за футболното първенство във Втора лига за сезон 2023/24.

Специален гост на срещата ще бъде заместник изпълнителният директор на Асоциацията на Европейските футболни лиги Алберто Коломбо.

Той ще запознае родните клубове с работата на Асоциацията на Европейските футболни лиги с УЕФА и желанието за увеличаване на солидарните плащания към футболните асоциации в следващия цикъл 2024/27 година, както и позитивите от промяната на форматите на Европейските клубни турнири, което ще повлияе и на футболния календар.

Също така ще бъдат представени проекти за бизнес развитие, които могат да увеличат финансовите приходи на клубовете на местно ниво, като ще бъдат презентирани полезни практики, прилагани в други държави и лиги.

На срещата между БПФЛ и футболните клубове ще бъдат дискутирани актуални въпроси, свързани с предстоящия сезон 2023/24 в професионалния футбол.