Празник на плажните спортове ще се проведе в София на 24 и 25 юни. Домакин на събитието ще са трите игрища в комплекса "Beach Mania Home" в Младост, където почитателите на движението и забавните игри ще могат да се насладят на плажен волейбол, плажен тенис и плажен бадминтон.

В събота програмата започва с представяне на първите стъпки в плажния тенис, след което ще има турнир за любители. В 16:00 часа предстои демонстрация на един от най-новите плажни спортове - плажният бадминтон. От българската федерация ще изпратят състезатели, които ще представят уменията си.

След това идва ред и на турнир по плажен волейбол за любители от формата King of the court - за жени и мъже.

Неделният ден ще започне с интересно предизвикателство - своеобразен дуатлон (смесен турнир по плажен волейбол и плажен тенис). След това ще има и свободна игра за хора, които не са играли плажен волейбол или плажен тенис.

"Целта ни е да покажем, че и далеч от морето има чудесни условия и възможности хората да играят плажни спортове. Това са прекрасни спортове, защото хората са на открито, на въздух и се зареждат с витамин D и с положително настроение. Освен това са много достъпни и не изискват особена или скъпа екипировка. Разнообразието от спортове е голямо, като преди време сме приемали и тренировка по плажно ръгби", заявиха организаторите от Beach Mania Home.

Записването за участие в спортния празник става във фейсбук страницата на "Beach Mania Home" и на телефон 0899 21 21 15.

Програмата

Събота

9-10.30 ч. Представяне на основите в плажния тенис

10.30-15.00 ч. Турнир по плажен тенис за любители (жени, мъже, смесени двойки) - необходимо е записване на 0887 557 537 или miteva_diyana@yahoo.com

16.00-17.00 ч. Представяне на плажния бадминтон с демонстрация

17.30-19.00 ч. Кинг по плажен волейбол за жени (записване фейсбук или на 0899 21 21 15). Цена - 20 лева на човек (включва участие, 1 вода и 1 бира).

19.00-20.30 ч. Кинг по плажен волейбол за мъже (записване тук или на 0899 21 21 15) Цена - 20 лева на човек (включва участие, 1 вода и 1 бира)

Неделя

09.00 ч. Дуатлон - смесен турнир по плажен волейбол и плажен тенис (правила - отборът се състои от играч по плажен волейбол и играч по плажен тенис. Първият гейм се играе плажен волейбол, а вторият - плажен тенис. При тайбрек се тегли жребий и отборът, който го спечели - избира в какъв спорт да е тайбрекът). За записване - пишете във фейсбук. Цена 15 лева на човек.

13.00 часа Плажен волейбол/тенис и бира - събитие за любители, които са нови в спорта и искат да се срещнат с други хора като тях, които правят първи стъпки или играят за удоволствие. Цена - 20 лева на човек. За записване - фейсбук.