Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо постигна нов подиум през този сезон във Формула 1. Испанецът завърши втори в Монреал, Канада и бе най-близо до победителя Макс Верстапен. Разликата му с нидерландеца на финала бе по-малко от 9 секунди. Спорен него това е било най-добро представяне от Астън Мартин до момента през годината.

"Близо, много близо до челото. Това е най-силното ни състезание този сезон. През по-голямата част от състезанието вървяхме с темпото на Ред Бул, но понякога изоставахме. В един момент реших, че не мога да настигна Макс и второто място е достатъчно добро постижение. След това обаче видях, че Люис ме застига. Никой пилот не иска да види Хамилтън в огледалата си, когато той те застига бързо. Но можех да вдигна още малко темпото и да не му позволя да получи шанс за DRS атака", призна той.

"Искам и мисля, че мога да спечеля състезание тази година. Мислех, че в Канада ще сме близо, ако Макс допусне грешка или има проблеми в бокса. Но не бяхме достатъчно близо, за да го притиснем да направи нещо подобно", допълни 41-годишният пилот.

Състезателят потвърди, че проблемът със спирачките му не е бил толкова сериозен, колкото се смяташе предварително и не се е отразил на представянето му.