Националният отбор на България гостува днес на Литва в своя трети мач от Група "G" от квалификациите за европейското първенство по футбол догодина. Срещата в Каунас започва в 16:00 часа българско време.

Играчите на Младен Кръстаич записаха две поражения в първите си два мача от групата и при нова загуба днес ще се простят с шансове за класиране на ЕВРО '24. Българите заемат последното 5-о място във временното класиране с голова разлика 0:4. България спечели два от последните си пет официални мача, като победите дойдоха срещу Гибралтар и Северна Македония. Последното гостуване на Литва от 2021-ва завърши със загуба с 3:1.

Възпитаниците на Едгарас Янкаускас ще играят своя втори мач от квалификациите, след като отстъпиха в първата си среща с 2:0 от Сърбия. Литовците нямат победа в последните си 5 официални мача и заемат 4-та позиция във временното класиране. Последният успех на Литва е от март 2022-ра, когато прибалтииците спечелиха гостуването си на Сан Марино с 1:2 в контрола. Това ще бъде 4-ти мач между Литва и България, като националният ни отбор има две победи и една загуба.