Новият собственик на Самдория Андреа Радрицани подготвя мащабен проект за развитието на клуба, съобщава "Спорт Италия“.

Сампдория изпадна от Серия А, като бизнесмена Радрицани спаси клуба от Генуа от фалит, а процесът по поемане на собствеността от него вече е в ход. В най-скоро време Радрицани трябва да покрие дълговете на Сампдория, което ще позволи на клуба да заяви участие в Серия "Б“.

Бизнесменът вече подготвя и много сериозен проект за управление. Според информацията, Радрицани планира наемането на бившия бранител на Ювентус и Киево Никола Легроталие като технически директор. Рикардо Пекини е гласен за спортен директор, а Фабио Паратичи за консултант.

Паратичи получи забрана за работа в Лондон заради скандала около финансовите машинации в Ювентус, но той ще може да изпълнява функциите на консултант в Сампдория. За Паратичи клубът от Генуа не е непознат. Той работа в Сампдория преди да премине в Ювентус през 2010 година.

За треньор на Сомпдория е гласен Фабио Гросо, под чието ръководство Фрозиноне се пребори за място в Серия "А“. Заради проекта "Сампдория“ Гросо е дал да се разбере, че е готов да остане да работи в Серия "Б“.