Рамзан Кадиров е истински лидер. Да е жив и здрав. Истински лидер! Това заяви Благой Георгиев в интервю за руското издание "РБ Спорт“.

Бившият национал на България си спомни за престоя си в Чечня и срещите си с лидера на региона. Георгиев бе четири години звезда на отбора на Терек (Грозни).

"Кадиров е страхотен човек – разказа Георгиев. – Винаги е помагал на отбора. Интересувал се е, разпитвал е дали имаме проблеми, за семействата ни. Винаги ще му бъда благодарен за всичко, което е направил за мен и за отбора. Правил ни е много подаръци – автомобили, часовници. Това, обаче, не е важно. Далеч по-важно е отношението, интересът, който той проявяваше. Може да прави подаръци и да забрави бързо за това. Рамзан обаче не е такъв. Той винаги бе до отбора, преживяваше с нас всяка победа и загуба. Правеше всичко, за да сме здрави и щастливи“.

Георгиев допълва, че тогава е можело във вески един момент играчите да търсят Кадиров по всякакви въпроси.

Благой Георгиев сподели и кой е моменттът в кариерата му, в Терек, който никога няма да забрави.

"Вкарах гол на откриването на "Ахмат-Арена“ в Грозни – каза Благой Георгиев. – Станах първият футболист, който вкарва на този стадион. Това е исторически момент. Никога няма да забравя това. От нефутболните моменти – всички страхотни мигове с феновете, срещите ми с Кадиров. Това ще го помня винаги“.