Мачът от финалната серия на гръцкото баскетболно първенство между домакина Панатинайкос и Олимпиакос с Александър Везенков бе прекратен. При резултат 63:35 точки за гостите, двубоят бе спрян заради безредици по трибуните.

При оставащи 2:46 минути до края на третата четвърт Олимпиакос трябваше да бъде прибран в съблекалните, защото гневните привърженици на домакините започнаха да хвърлят бутилки, бомбички и факли по пейката на гостите.

От лагера на действащите първенци са поискали залата да бъде изпразнена, преди състезателите и щаба да се завърнат на игрището. След около 20-минутна пауза молбата на Олимпиакос бе удовлетворена и феновете на домакините постепенно започнаха да се отправят към изходите. Не това обаче сториха ултрасите на Панатинайкос, които са нахлули на паркета, а със себе си са хвърляли както останките от потрошените седалки, така и бомбички плюс факли по терена.

Час след прекъсването се реши, че срещата е прекратена. Още не е ясно дали при това стечение на обстоятелствата се присъжда служебна загуба за Панатинайкос, което ще значи нова титла за Олимпиакос или ще има преиграване/доиграване в друг ден.

До момента пирейци водят с 2:1 успеха срещу домакините. Преди играта да бъде преустановена Везенков бе най-полезен в мача с 11 точки, 4 борби и две асистенции за 20:59 минути на игрището.