Поставената под номер 1 в схемата на турнира на трева в Нотингам Мария Сакари отпадна още във втория кръг. Гръцката тенисистка взе само пет гейма на представителката на Франция Ализе Корне и загуби с 1:6 и 4:6 за приблизително 90 минути на корта.

За намиращата се на 72-ро място в класацията на WTA Корне това беше първа победа срещу Сакари в четирите мача срещу нея. Френската тенисистка стига най-добрите осем състезателки на турнир за първи път през 2023 година.

На четвъртфиналите в Нотингам Ализе Корне ще играе с победителката от мача между американката Елизабет Мандлик и италианката Камила Джорджи.

От турнира във Великобритания отпадна и поставената под номер 4 в схемата Дона Векич. Тенисистката от Хърватия е шампионка в същия турнир от преди 6 години, но в това издание загуби на осминафиналите от представителката на Швейцария Виктория Голубич с 4:6, 1:6.

За място на полуфиналите Голубич ще играе с британката Хедър Уотсън, която спечели с 6:4, 6:4 срещу полуфиналистката от миналогодишното издание на "Уимбълдън" Татяна Мария от Германия.