Полузащитникът Джеймс Милнър премина в отбора на Брайтън от Ливърпул. Сделката беше обявена този следобед от "чайките".

Договорът на бившия капитан на "мърсисайдци" е за една година и има опция за продължаване с още един сезон. Официално Джеймс Милнър става футболост на Брайтън след като договорът му с Ливърпул изтече в края на месеца.

37-годишният футболист пристига след осем години с "червените", през които спечели Висшата лига, Шампионската лига, ФА Къп, Суперкупата на Европа и Световното клубно първенство.

Мениджърът на Брайтън Роберто Де Зерби коментира при представянето на футболиста: "Много се радвам да приветствам Джеймс в Брайтън. Той е отлично попълнение за нас и съм сигурен, че ще ни помогне да стигнем още по-високо ниво", каза наставникът.

Милнър започва кариерата си с Лийдс Юнайтед, като записва 54 мача за тима, преди да се присъедини към Нюкасъл през 2005 г.

Следва преместване в Астън Вила през 2008 г., преди трансфер в Манчестър Сити две години по-късно. Там той беше редовен играч и спечели всички национални отличия – Висшата лига, Купата на Англия, Купата на Лигата и Къмюнити Шийлд – по време на петте си години на Етихад, което включваше първа титла във висшата лига за Сити от 44 години.

Джеймс Милнър се насочи към Ливърпул през 2015 г., където спечели седем трофея по време на изключително успешните осем години на Анфийлд.