Бившият номер 8 в световния мъжки тенис - Янко Типсаревич, се изказа изключително ласкаво за своя сънародник и настоящ номер 1 - Новак Джокович.

38-годишният Типсаревич изрази мнение, че името на Ноле не трябва да попада в дискусията за най-велик тенисист, а за най-велик спортист.

"Аз съм пристрастен, тъй като Джокович е сред най-добрите ми приятели, но за мен дебатът кой е най-велик в историята на тениса приключи още преди две години.

"Той не се нуждае от повече титли в Големия шлем от Рафа, за да бъде най-добрият за всички времена. Този спор умря още през 2021-ва. Въпросът, който трябва да се зададе сега, е дали Джокович не е най-великият спортист в историята", заяви Типсаревич, който има една титла от ATP.

"Това, разбира се, е субективно, тъй като постиженията са различни. Том Брейди, Мохамед Али, Лионел Меси и така нататък. Това не се измерва, но е интересна тема, тъй като тази за най-велик в тениса по мое мнение е лесна", заяви Типсаревич.

Припомняме, че Джокович спечели рекордна за тенисист 23-а титла от турнир от Големия шлем, побеждавайки Каспер Рууд на финала на "Ролан Гарос 2023".