Швейцарката Селин Наеф сътвори изненадата на турнира на трева за жени от сериите WTA 280 International, който се провежда в Хертогенбош, Нидерландия.

202-ата в света победи бившата номер 1 и легенда в женския тенис - Винъс Уилямс след обрат - 3:6, 7:6(3), 6:2. Двете играха със специална покана от организаторите на турнира.

Срещата продължи 2 часа и 19 минути.

В първия сет Наеф имаше две възможности за пробив в седмия гейм, но ги пропиля. 42-годишната Уилямс се възползва от това и на свой ред проби, след което затвори сета в своя полза. 

Във втория ветеранката спечели първа подаването на противничката си. Това се случи в петия гейм, след което по-голямата от сестрите Уилямс затвърди пробива, повеждайки с 4:2. Младата Наеф върна пробива и малко по-късно се стигна до тайбрек, в който швейцарката доминира от началото, печелейки със 7:3 точки.

Решаващата част започна с три пробива на сервиращите, но Наеф взе по-голяма преднина, печелейки на три пъти подаването на Уилямс и в крайна сметка спечели с 6:2, постигайки най-голямата си победа в своята все още скромна тенис кариера при жените.

В следващия кръг Наеф ще играе с друга американка - осмата поставена Кейти МакНали.

Ето и други резултати от мачове в турнира, играни днес:

Екатерина Александрова (4) - Евгения Родина - 6:3, 6:4

Бианка Андрееску (6) - Зейнеп Сьонмез - 6:4, 6:4

Александра Саснович (7) - Лукреция Стефанини - 6:3, 6:0

Кейти Волинец - Кейти МакНали (8) - 2:6, 1:6