113 родни кикбоксьори заминават в сряда за Будапеща, където от четвъртък до неделя ще се проведе най-престижната Световна купа по кикбокс за тази година от календара на Международната федерация WAKO. България ще участва в 199 теглови категории във всички стилове.

Страната ни ще се опита да защити второто си място в комплексното класиране от миналата година в конкуренцията на 2001 кикбоксьори от 43 държави.

Голяма част от националите ни при мъже, жени и старша възраст ще вземат участие в Унгария.

Носителят на Световната купа от Истанбул при мъжете в стил К1 Али Юзеир отново излиза на ринга след успешното си предствяне в Турция и спечеления професионален мач на "Pro Fight 22" във Варна.

Мариян Петков влиза при мъжете и ще се бори за златото, след като залужи място в националния отбор.

Виктор Грозданов, както и многократните световни и европейски шампионки Анелия Тодорова и Христина Андонова, също са част от делегацията ни в Будапеща.

Световната купа ще е последна проверка за националите преди участието им на Европейското за кадети през месец август в Истанбул и Световното за мъже и жени през месец ноември в Албуфейра, Португалия.  

Световната купа в Унгария е един от най-елитните и най-стари международни турнири част от Световните серии на WAKO с огромно значение за ранглистата на състезателите.