Най-полезният играч в тазгодишните Финали в Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада - Никола Йокич вярва, че баскетболистите от Европа ще продължат да имат все по-съществена роля в Лигата. Центърът на Денвър Нъгетс изведе отбора от щата Колорадо до първа титла в историята им.

"Това е може би най-великият период в сръбския спорт“, заяви "Жокера“ след победата над Маями Хийт в мач №5.

"Спортът винаги е разграничавал Сърбия от другите държави, дори преди 10-20 години. Погледнете Новак Джокович, който спечели 23-та титла от Големия шлем в тениса. Няма да е пресилено да кажем, че той е най-добрият тенисист за всички времена. Поне за всички сърби е така. Сега имаме и титла от НБА, това е наистина добър момент да си сърбин“, заяви Йокич.

"Европейските играчи започват да заемат все по-централно място в НБА. Да, повечето играчи са американци, все пак се намираме в САЩ, нормално е. Вижте колко поредни златни медала от Олимпийски игри имат. Вижте и Испания. Според мен играчите от Европа ще стават все по-важни и продуктивни за своите отбори и ще бъдат с основна заслуга за спечелването на титли“, добави сърбинът.