Националният отбор на България за мъже до 21 години ще изиграе три контроли през тази седмица, съобщиха от БФ Волейбол.

И трите мача ще бъдат срещу Сърбия, а проверките са част от подготовката на тима за предстоящото Световно първенство в Бахрейн (7-16 юли).

Воденият от италианския спецалист Андреа Буратини отбор ще играе срещи в три последователни дни. На 15 и 16 юни приятелските двубои ще се проведат в зала "Левски София" с начални часове 19:00 часа и 17:30 часа. Последният двубой ще бъде на 17 юни (събота) в зала "Христо Ботев" от 12:00 часа.

След това отборът ще пътува до Италия (24-28 юни), където има насрочени контроли срещу тима на Италия до 21 години.

Заключителната част от подоготвката на тима включва участие в приятелски турнир в София. Надпреварата ще се проведе в зала "Левски София" между 1 и 3 и юли, а в нея ще се включат Бразилия, САЩ и Иран.

България е в Група "С“ на Световното първенство заедно с отборите на Канада, Полша и Индия. Първият мач на избраниците на Андреа Буратини е на 7 юли срещу канадците. Според регламента за шампионата в Бахрейн, продължават първите два отбора от четирите групи. Осемте тима отново ще бъдат разделени в две групи, а първите два ще се класират за полуфиналите.

Селекционерът Андрей Буратини повика 18 състезатели на лагер. Младата звезда на родния волейбол Александър Николов ще се присъдени към отбора след приключване на ангажимента му за мъжкия национален отбор и Волейболната лига на нациите (VNL). Неговият брат Симеон Николов, който също е сред избраниците на Буратини, ще участва и в националния отбор за мъже до 19 години.

Състав на националния отбор за мъже до 21 г.:

Разпределител:

Борислав Николов (Дея)

Стоил Палев (Левски)

Симеон Николов (Левски)

Централен блокировач:

Борис Начев (Черно море)

Лазар Бучков (Левски)

Ивайло Дамянов (Марек)

Виктор Бодуров (Славия)

Преслав Петков (Левски)

Диагонал:

Венислав Антов (Левски)

Георги Татаров (ЦСКА)

Стоян Димитров (Берое )

Посрещач:

Ерик Стоев (ВКСГ)

Владимир Гърков (Левски)

Александър Николов (Левски)

Даниел Павлов (Левски)

Денислав Бърдаров (Левски)

Либеро:

Калоян Ботев (Левски)

Георги Митов (ВКСГ)