Световният №3 при тенисистите Новак Джокович от Сърбия направи изключително важна крачка към 23-ата си титла от турнири от Големия шлем.

Сръбският тенисист се класира за финала на втория за годината турнир от Големия шлем "Ролан Гарос“, след като на полуфиналите отстрани водачът в световната ранглиста и схемата, и фаворит за титлата Карлос Алкарас от Испания с 6:3, 5:7, 6:1, 6:1 и 3 часа и 15 минути игра.

Ключовият момент в мача бе в началото на третия сет, когато разигралият се Алкарас получи контузия в десния крак. Заради проблема испанецът поиска медицинско прекъсване, но и това не помогна и той бе принуден да доиграе мача без да окаже особена съпротива.

Джокович стартира отлично пътя си към 34-ия си финал в турнири от Големия шлем и седми такъв на "Ролан Гарос“, като взе ранен пробив в първия сет, който измъкна след 57 минути игра.

Във втория световният №1 Алкарас се разигра, като измъкна частта за час и 12 минути и 7:5. В средата на сета Джокович поиска медицинска помощ заради проблем с ръката.

В началото на третия сет се стигна до контузията на Алкарас, която реши и мача.

В мача за титлата Джокович среща победителят от другия полуфинал, в който съперници са новрежеца Каспер Рууд и Александър Зверев от Германия.