Лионел Меси потвърди, че преминава в американския отбор Интер Маями. Самият клуб, който е, собственост на Дейвид Бекъм, потвърди новината, като публикува затъмнена снимка на фланелка на Меси с №10.

"Ще се присъединя към Интер Маями. Решението ми е на 100% потвърдено“, обяви самият Меси пред MD.

"Ако беше въпрос на пари, щях да отида в Арабия или някъде другаде. Предложиха ми много пари. Истината е, че финалното ми решение е да не приема и да отида другаде (в Интер Маями). Причината не са парите“, добавя Меси.

"Подкрепях Барселона през годината. Фен съм на този отбор. Говорих с Шави, правихме го често. Наистина исках да се завърна. Това ми беше мечтата. Но след всичко случило се преди две години, не искам да съм в същата ситуация бъдещето ми да е в ръцете на друг“, обясни още суепрзвездата, станала световен шампион с Аржентина на Мондиал 2022 в Катар.

"Чух от медиите, че Ла Лига са дали зелена светлина, но истината е, че имаше много, много други неща, които липсваха, така че да се завърна в Барселона. Не исках заради мен да продават играчи и да намаляват заплатите. Уморих се от това“, каза още Меси.

Малко по-рано днес и известният спортен журналист Фабрисио Романо заяви, че световния шампион със състава на Аржентина ще бъде най-новото попъление на Интер Маями.