Александър Зверев се класира за полуфиналите на Откритото първенство на Франция по тенис при мъжете след победа над аржентинеца Томас Мартин Ечевери с 6:4, 3:6, 6:3, 6:4. Мачът продължи 3 часа и 24 минути игра.

Миналогодишният полуфиналист в турнира и настоящ олимписки шампион спечели първата част, в която падна само един пробив, но той беше достатъчен на германеца да поведе.

Във втората Ечевери проби за 4:2. Зверев го върна, но на свой ред южноамериканецът реализира нов такъв и в крайна сметка изравни сетовете.

Третата част започна добре за 49-ия в света Ечевери. Той взе подаването на Зверев и на свой сервис стигна до 2:0. Точно тогава бившата втора ракета на света направи серия от 5 поредни гейма, повеждайки с 5:2, а малко по-късно поведе и с 2:1 сета след 6:3.

В последната част, победилия българина Григор Димитров на осминафиналите Зверев реализира пробив в седмия гейм и след повторения на първия сет, взе и тази част и стигна отново до "Топ 4" в турнира.

В битка за място на финала Зверев ще играе със спечелилия мача между четвъртия поставен и финалист от миналата година Каспер Рууд и шестия Холгер Руне. Срещата между скандинавците започва в 21:15 часа българско време.