На 3-и юни Културно туристически комплекс "Ченгене Скеле“ бе домакин на едно от най-мащабните спортни събития в България за настоящата година. За трета поредна година в парк "Росенец“ се състезаваха над 500 триатлонисти от България и чужбина, които премериха сили в “Lion Heart Utopia Cross Triathlon". Събитието се организира по инициатива на сдружение СК "Лъвско сърце“ , с подкрепата на сдружение "Активен Живот". Инициативата бе част от програмата на "Бургас Спорт Фест 2023“ и ще се запомни с неповторими емоции, както за участниците, така и за близо хилядата зрители.

Първата дисциплина, с която трябваше да се справят триатлонистите бе плуване в акваторията на "Ченгене Скеле“. Именно тук зрителите се насладиха на уникален масов старт, при който стотиците участници премериха сили в директна битка помежду си. Те трябваше да преплуват два пъти акваторията на "Ченгене Скеле“. Всяка обиколка бе с дължина 750 метра (общо 1500 метра). След плуването участниците се качиха на колелата и започнаха яростно въртене на педалите и безмилостно преследване в парк "Росенец“ и "Странджа“ планина. Общата дължина на колоездачното трасе е 40 км. Последната дисциплина в триатлона е бягане 10 км в самия парк "Росенец“. Трасето преминава през изключително живописни райони, разпръснати по целия парк.

Победител при мъжете стана Иван Гръблев, а при жените титлата грабна Мишел Георгиева.

"За мен Лъвско сърце е най-хубавото състезание на което съм участвала, емоцията която ми носи не мога да я сравня с нищо друго. И всеки път като е минало си пускам някое от старите видеа от ЛС ултра или утопия за да се надъхам и мотивирам още повече за следващата година. Организаторите са топ, най-сърцатият и усмихнат екип и нямам търпение да дойде момента за старта отново“, заяви Георгиева.

"За трета поредна година правим това невероятно събитие, като за наша радост тази година надградихме много. Избрахме всичко това да се случва в парк "Росенец“ и на Културно туристически комплекс "Ченгене Скеле“, защото това са невероятно живописни райони, които Бургас трябва да е горд, че притежава. Всички над 500 участници са впечатлени от условия за спорт и семеен туризъм, който парка дава и се влюбиха в "Ченгене Скеле“, сподели Гръблев.