Новак Джокович не спести критики към представянето си след като се класира за полуфиналите на "Ролан Гарос“.

Сръбският тенисист отстрани на четвъртфиналите Карен Хачанов от Русия с 4:6, 7:6(0), 6:2, 6:4.

"Карен влезе в мача много по-добре от мен – заяви Джокович пред сайта на АТП. - През по-голямата част от първите два сета бе по-добрият на корта. Трудно успявах да намеря ритъма си. Направих прекалено много непредизвикани грешки и много бавно влязох в мача.

Ключовият момент бе тайбрека във втория сет, в който играх добре. След него вдигнах нивото сериозно.

Имах леки проблемши в края на четвъртия сет, но успях да спечели осем поредни точки, за да завърша. Получи се здрава битка, мач като от четвъртфинал от турнир от Големия шлем“.

Джокович не спести добри думи за Карен Хачанов.

"Срещу играч, като Карен, който е много агресивен и има силно подаване, но не се придвижва достатъчно добре по терена опитвах да играя възможно най-непредсказуема – посочва Ноле. – В крайна сметкао това сработи. Много тежък мач, но винаги срещу Хачанов е така. Той е невероятен боец, страхотен играч. Пожелавам му много успехи до края на сезона“.

На полуфиналите Джокович ще играе срещу победителя от четвъртфинала между Стефанос Цциипас от Гърция и водача в схемата и световната ранглиста Карлос Алкарас от Испания.

С класирането си за полуфиналите Джокович си гарантира изкачване в ранглистата, като ще изпревари Даниил Медведев от Русия, като ще стане най-малко втора ракета в света.