Настоящият оплимпийски шампион Александър Зверев говори пред медии преди срещата си от осминафиналите на "Ролан Гарос" с българина Григор Димитров.

Германецът имаше тежък минал сезон, в който на полуфинала на Откритото първенство на Франция през 2022-а загуби от Рафаел Надал, след като скъса и 3-те странични връзки на десния си глезен. Това го извади от мачове за повече от половин година.

"Това е най-трудната година в живота ми. В момента не играя тенис за пари или за слава, а заради любовта ми към това да се състезавам. Много ми беше трудно да съм далеч от всичко това и съм изключително щастлив, че съм обратно в Тура. Ще бъде една страхотна втора седмица на Ролан Гарос. Тук съм, за да играя тенис, но няма да ви лъжа, че не са изплували спомени от миналата година, когато стъпих отново на "Филип Шатрие". Беше наистина емоционален момент. Страхотно е отново да бъда в четвъртия кръг на турнир от Големия шлем. Това наистина е сериозно постижение за мен, имайки предвид обстоятелствата. Пристигнах в Париж, за да играя срещу най-добрите тенисисти на планетата и в мача с Тиафо видях как отново мога да ги побеждавам" - сподели германецът, цитиран от