Григор Димитров ще влезе сред най-добрите 20 тенисисти, ако спечели срещата си от осминафиналната фаза на Откритото първенство на Франция по тенис.

Първата ни ракета и поставен под номер 28 в основната схема, ще играе днес след 21:15 часа срещу настоящия олимпийски шампион Александър Зверев, който миналата година стигна до полуфиналите в турнира, елиминирайки по пътя си настоящия номер 1 Карлос Алкарас.

Ако стигне до "Топ 8" в турнира, българинът със сигурност ще бъде сред най-добрите 20 тенисисти по отношение на спечелени точки от турнири през тази 2023-а година.

В моментната ранглиста, включително спечелените точки до осминафиналите, Димитров заема точно 20-о място с 905 точки от старта на годината, но има шанс да бъде задминат от 3-а играчи през тази седмица.

При победа днес Димитров ще има 1085 точки и със сигурност ще влезе в "Топ 20" в това отношение.

В общата класация по спечелени точки в рамките на последните 12 месеца (общата ранглиста) първата ракета на страната ни за момента се изкачва с 4 места до номер 25, а при победа днес ще отиде на 22-о място, но при положение, че не бъде задминат от някой от другите играчи зад него, които продължават участие на "Ролан Гарос".