Първата българската ракета в мъжкия тенис Григор Димитров коментира достигането си отново до осминафиналите на "Ролан Гарос".

“Това беше първият ми мач във вечерната сесия в Париж. Благодаря за подкрепата. Публиката наистина създаде страхотна атмосфера. Благодаря ви отново. Постоянството е ключът. Преодолях някои трудности по пътя, но продължавах да вярвам в себе си и продължавах да показвам добър тенис. С моя екип се опитвахме просто да поддържаме нещата на високо ниво.

Целта е да се фокусирам върху следващия мач, следващия гейм и така нататък. Засега нещата са под контрол. Сега просто ще се опитам отново да се фокусирам и да правя нещата, които правех досега тук. Да се възстановя добре и да бъда сигурен в това, че следващия път, в който стъпя на паркета, ще покажа отново най-добрия си тенис", заяви Димитров след мача.

В битка за място на четвъртфиналите Димитров ще играе срещу спечелилия срещата между олимпийския шампион Александър Зверев от Германия и 12-ия поставен Франсес Тиафо от САЩ, които играят в момента.