Бразилката Беатрис Хадад Мая се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Франция по тенис при жените след успех над рускинята Екатерина Александрова с 5:7, 6:4, 7:5. Срещата продължи 2 часа и 51 минути игра.

16-ата в схемата бразилка стартира лошо първия сет, в който Александрова поведе с 5:1. Южноамериканката намали на 5:4, но малко по-късно европейката, която е 23-а в схемата, си взе сетам реализирайки пробив в 12-ия гейм.

Втората част започна с брейк за Мая, но Александрова го върна поведе с 2:1. Бразилката осъшестви нов и регистгрира серия от 3 поредни гейма. Въпреки че отново изравни, Александрова нямаше сили да вземе втория сет и Хадад Мая изравни.

В решителната част всичко вървеше по план за номер 14 в света като тя поведе с 4:1 гейма. Тогава рускинята направи феноменален обрат, взимайки 4 поредни гейма, но след това Мая направи нова серия и взе мача.

В следващия кръг бразилката ще играе със Сара Сорибес Тормо от Испания, която стигна тази фаза благодарение на отказването на една от фаворитките Елена Рибакина от Казахстан.

Ето и други резултати от мачове в турнира при жените, играни днес: 

Елена Рибакина (4) - Сара Сорибес Тормо - отказване на Рибакина заради болест

Мира Андреева - Коко Гоф (6) - 7:6 (), 1:6, 1:6

Ига Швьонтек (1) - Син Ю Уан - 6:0, 6:0

Елизабета Кочарето - Бернарда Пера - 4:6, 5:7

Анна Каролина Шмиедлова - Кайла Дей - 6:1, 6:3

Бианка Андрееску - Леся Цуренко - 1:6, 1:6